Exit Through the Gift Shop, men ikke før du har set filmen…

Der er mange ting som er interessante ved Exit Through the Giftshop. Frem for alt er det en umådeligt underholdende film, ikke mindst pga. sin hovedperson som er både morsom og fascinerende i al sin entusiasme og middelmådighed. Det er også interessant den måde den leger med dokumentargenren på og med sit publikums tillid – Man går fra filmen med en nagende mistanke om at man har været vidne til kunstværk hvor ens tvivl om filmen autenticitet er værkets egentlige mål.

Filmens er også en gudsbenådet satire over både det fantastiske i kunsten og det falske ved kunstverdenen, med sin konstante søgen efter “the next big thing”.

Alt dette er der blevet skrevet masser om. Men det som virkelig slog mig, var hvor smuk filmen er. Filmen er en af de mest betagende film jeg har set det seneste år. Filmen er på mange måder en hyldest til det Los Angeles hvor det meste af filmen er optaget. Den støvede baghave hvor Thierry Guetta er interviewet i, der bringer mindelser om Toscana. Man har fornemmelsen af at lige bag ved sandstensmures strækker vinmarkerne sig så lang øjet rækker. Man ser også den rå slum, holdt i monokrome, grå, sorthvide og nogen gange helt brunt tintede billeder. Filmen dvæler ved kontrasten mellem forfaldet og kunstens pludselige eksplosion af farver, tydeligst i filmen slutbillede, der samtidig er en ironisk kommentar til kunsten.

Exit Through The Gift Shop er en film der ikke bare sætter tænker i gang – den er ren cinematisk nydelse.

Filmen er Instrueret af Banksy

Reklamer

~ af Mads Grymer Ejstrup på torsdag, 5 januar 2012.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: