Dagens film i TV fredag d. 26/6-2009

I aften er der to vidt forskellige film som begge er værd at se. Det er desværre film som er blevet vidst utallige gange før, men begge film, som er underholdende den første helt bevidst, den anden ufriviligt.

Film: Clueless

Hvor: td2

Hvornår: 21:oo

Hvorfor: Clueless satte gang i en hel bølge af ungdomsfilm, med litterære forlæg. Den er baseret på Jane Austens Emma og handler i denne inkanation om den populære Cher, som tænker mere på at lege kirsten giftekniv end at gøre sig selv glad. Det er en umådeligt velspillet og velskrevet lille sag, faktisk opfandt den (eller gjorde populært) en masse udtryk, som vi idag er blevet til klichéer. Alicia Silverstone har lidt af den samme evne som Marilyn Monroe havde til at ballancerer på kanten af dum blondine med et hjerte af guld, men som samtidig i virkeligheden er meget klogere end hun umiddelbart synes. Synd at Silverstone efterhånden er forvist til videomarkedets elefantkirkegård.

Film: Cobra

Hvor:999

Hvornår: 22:00

Hvorfor: En slags Dirty Harry med Sylverster Stallone. Ufrivilig komisk i al sin ultrafacistiske macho voldsforherligelse og fuld af replikker som er guld værd at kunne recitere: “You’re the decease and I´m the cure”. Det var efter denne film, at Gitte Nilsen, blev Gitte Stallone. Hun spiller en supermodel, med alt hvad der høre sig til af firkantet firser-hår og Stallone skal beskytte hende. Blev genindspillet nogen år efter i den lige så morsomme, men langt mindre facistiske Fair Game.

Reklamer

~ af Mads Grymer Ejstrup på fredag, 26 juni 2009.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: