Mr. Raimis, you can “Drag Me To Hell” any time!

DRAGMETOHELL_STILLS_otherGLOacc__1Nu har jeg været inde og se årets sommerfilm. Nej, det er ikke Star Trek, det er heller ikke Transformers 2, det Drag Me To Hell, en lille perle af en gyser instrueret af Sam Raimi. Jeg har simpelt hen ikke både grinet og gyset så meget i biografen længe. Her er hvad jeg skriver i min anmeldelse:

Drag Me To Hell er uhyggelig og sine steder helt vidunderlig. Raimi er en mester i genren og heldigvis så gammeldages, at han ikke synes det er nok at skræmme dig, du skal også have det sjovt imens.

Raimi kan bygge en hel actionsekvens op omkring et tørklæde, der opføre sig som om det er besat. Ret genialt, fordi det lykkes ham at gøre en uskyldig dagligdagting til en skræmmende modstander.

Et besøg hos en indisk clairvoyant er vidunderlig og eventyrlig, det samme er en seance, hvor en ged spiller en meget vigtig rolle. Raimi får en masse sjov ud af en flue og et besøg hos verdens værste svigerforældre. Og så er der jo katten…

Scenen hos clairvoyanten er hel vidunderlig. I stedet for at gøre den uhyggelig, er den indiske seer, et varmt og gæstfrit menneske, der gør alt i hans magt for at hjælpe. Skuespilleren der spiller ham, har en fantastisk ustråling og han bliver filmens rolig center, på trods af de få scener han medvirker i, han bliver hovedpersonens og publikums håb om en lykkelig slutning. Han må meget gerne få en masse roller efter denne film.

Raimi er en instruktør, der ikke har glemt de klassiske dyder, Less is more og som kan bruge hele arsenalet af effekter til, at skabe suspense og uhygge. Nogen gange er lyde og skygger nok til, at gribe dig om struben og nogen gange kan en pludselig eksplosion af effekter bruges som klimaks i en scene, så den på en gang giver dig et chok og fungerer som pointen i en vittighed og dermed gør dig flad af grin. Et grin af lettelse og et grin over filmens djævelske drilleri.

Prøv at se denne her scene:

Og prøv at se her hvordan en uskyldig flue både kan være skræmmende og morsom:

Sidst men ikke mindst traileren:


Hele min anmeldelse kan læses på filmnet i løbet af dagen.

Reklamer

~ af Mads Grymer Ejstrup på fredag, 19 juni 2009.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: