Fast and Furious

2367_d007_00094r_rgbHar du set Fast and the Furious endnu? Det er ellers den tredje efterfølger til The Fast and The Furious, der handle om mænd som både er fast og furious. Den nye har smidt “the”‘erne og titlen henviser nu åbenbart til filmen selv, som da også er “fast” men måske mangler lidt “fury”. Jeg har anmeldt filmen for filmnet og her er et lille uddrag:

Hvis den første film i serien var den mest energiske og nummer tre den mest helstøbte, er Fast and Furious den mest ambitiøse. Den har et mere kompliceret plot, den har karakterer med lidt flere dimensioner. Det er tydeligt at filmen prøver at være lidt mere voksen en forgængerne, måske fordi både Diesel og Walker efterhånden er lidt for gamle til serien. Men filmens hovedattraktion er selvfølgelig stadig de vilde actionscener. Fast and Furious ligger ud med seriens bedste. Et fabelagtigt udført og udtænkt kup, hvor Diesel og hans kumpaner skal stjæle anhængere fra en lastbil, vel og mærke mens den er i fart. Hvorfor de ikke bare venter på at lastbilchaufføren holder ind på en rasteplads bliver aldrig forklaret.

Det lyder jo egentlig meget godt ikke? Men…:

Den afsluttende biljagt, som mærkeligt nok forgå inde i en forladt mine, er så rodet, at det er umuligt at se, hvad der foregår. Det meste af den er desuden også animeret på computer og ikke udført med rigtige biler. Et af fornøjelserne ved bilfilm er de utrolige numre stuntmen kan lave med deres biler, hvorfor man bevidst fjerner den fornøjelse går over min forstand.

…og:

Var den lavet i 70’erne havde den været overfyldt med nøgne kvinder, vold og narko. Tænk på Vanishing Point, Gone in 60 seconds (den originale) eller Death Race 2000; eller for den sags skyld Death Wish, Foxy Brown og Dirty Harry. Til sammenligning kan Fast and Furious ikke undgå, at føles en lille smule impotent, men den skulle jo nødig gøre skade på sit kernepublikum: trettenårige drenge.

Det skal dog til dens forsvar siges, at den i hvert fald lever op til de ikke alt for høje forventninger man med rimelighed kan have til den. Der er biljagter og der er kvindenumser og masser af motormastubation. Læs hele anmeldelsen her.

Eller se traileren her:

Reklamer

~ af Mads Grymer Ejstrup på mandag, 6 april 2009.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: